Dua Minggu Setengah Hingga Keputusan Yang Menentu Halatuju Politik Negara

KENYATAAN MEDIA

Dua Minggu Setengah Hingga Keputusan Yang Menentu Halatuju Politik Negara

Umum sedia maklum tinggal dua minggu setengah sahaja ke tarikh perbicaraan dan kemungkinan besar keputusan penghakiman kes Fitnah 2 terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim, di mana akan diputuskan sama ada beliau terus bebas atau dimasukkan ke penjara.

Lebih seminggu yang lalu, Angkatan Muda KEADILAN (AMK) telah memulakan kempen “countdown” di media sosial rasmi AMK (Twitter: @amkmalaysia dan Facebook: amkeadilan) serta laman media sosial rasmi pimpinan KEADILAN untuk menyemarakkan semangat Reformasi dan perjuangan sejak lebih 15 tahun lalu yang perlu diteruskan, demi Rakyat dan masa depan negara yang lebih baik. Pengumuman mengenai kempen-kempen selanjutkan akan dibuat dalam masa yang terdekat.

Dalam dua minggu setengah yang akan datang ini, tatkala Rakyat mendepani hari-hari harga minyak dan harga barang yang semakin naik tetapi gaji terus mendatar, berserta cukai GST yang bakal dimulakan April 2015, masa depan demokrasi dan halatuju politik di Malaysia akan ditentukan.

Tatkala Bajet 2015 dan pelbagai Rang Undang-Undang yang mendatangkan kesan kepada nusa dan bangsa akan dibahas di Parlimen, Ketua Pembangkang dan Ketua Umum KEADILAN mungkin akan ditamatkan hayat politiknya, yang secara langsung meneruskan hegemoni kekuasaan puak pemerintah yang bagai belum terjaga dari lena yang mengakibatkan bersuaranya lebih 52% pengundi di PRU13 yang lalu.

Dalam dua minggu setengah yang akan datang ini, seluruh media dunia akan meletakkan Malaysia dan Putrajaya khususnya di bawah kaca pembesar untuk melihat sama ada demokrasi di negara ini semakin sihat atau bertambah tenat.

Oleh itu, kita perlu bersedia, berdoa, bersabar dan terus istiqamah dalam menghadapi dua minggu setengah yang paling genting dalam sejarah politik moden negara ini.

Putrajaya, sedarlah bahawa Rakyat dan Dunia sedang memerhatimu.

Fahmi Fadzil
Naib Ketua AMK

11 Oktober 2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s